BT maliyetlerinizi azaltın, görülmeyen risklerinizden kurtulun
Kurumların BT vizyonlarını belirlemek, yol haritası çıkarmak, mevcut durumlarını iyileştirmek, yaptıkları ve yapacakları yatırımların tasarımlarını, planlamasını yapmak, asıl ihtiyacı olan bütünleşmeyi sağlamak ve yaptıkları yatırımlardan maksimum faydayı sağlayabilmek adına teknoloji / marka bağımsız hizmet.
Bu değerler gerçekleştirilen projelerin müşterilerimiz tarafından ölçeklenmesi sonucunda tespit edilmiştir ! Son 10 yılda gerçekleştirilen projelerin kazanımlarına dair kısa bir örnek teşkil etmesi açısından, yalnızca TürkTelekom "Saha İş Gücü Yönetimi Projesinin" devreye alınması ile; Yılda 3 tona yakın kağıt, 6000 araçta %10 yakıt, yılda 587000 saat zamandan tasarruf şeklinde özetlenebilir.
Çalışma sonunda;
Somut çıktısı; Kurumun / firmanın / patronun bütçesini korumak, kaliteden ödün vermeksizin gereksiz harcamaları önlemek, bazı iş modellerinde yatırımlardan para kazanmaktır. Bu hep böyle oldu 😊
Mevcut yapıya entegre edilecek teknolojiler ile birlikte Kurum / Firmaya ait oluşumların tekilleştirilmesi, tek çatı altında Uygulama ve BT süreçleri ile birlikte merkezileştirilmesi, ya da ayrıştırılması gibi operasyonlarda
gibi sorularınıza cevap bulmanızı sağlar, IT bileşenlerini bir arada değerlendirip, yapbozu birleştirebilirsiniz.
Sağlık kontrolü, zafiyet analizleri sonrasında bilgi kirliliği çalışması ile birlikte tüm altyapı ve üstyapı bileşenlerinin iyileştirilmesi, konsolide edilerek detaylı teknik çıktılarının hazırlanması konusunda Resmin tamamına bakıp,
İle birlikte ilinti tablolarını oluşturup, tüm riskleri, zafiyetleri gidererek bilgi sistemleriniz konsolide edeblirsiniz.
FKM ya da ODM; 2 farklı lokasyonda tanımlanan replikasyondan ibaret değildir. 4 farklı metodoloji ile birlikte 36 adımın uygulanması gerekmektedir. Ayrıca unutulmamalıdır ki; Bilgi sistemlerinin varlık değerinin %25 inden fazla maliyet ile gerçekleştirilen ODM projelerinde bir yerlerde hata yapılmış demektir.
Operasyonunuzun göbeğinde bulunan yazılımlarınızın size ne kazandırdığını, sizden aldığını, kayıplarını, kazançlarını, kabiliyetlerini ölçtünüz mü? Daha az maliyetle, daha az eforla ve daha kısa sürede daha çok kazanma ihtimaliniz var mı?
· Neden uygulamaların mevcut kabiliyetleri ile yetiniyoruz?
· Operasyonum için yeterli mi?
· Daha iyi olabilir mi?
· Güvenli mi?
· Sizce özel yazılımlarınız, uygulamalarınız analiz edilmeli mi?
· Böyle kalsın demek, kabullenmek öğrenilmiş çaresizlik mi? Yoksa farkında mı değiliz?
· Yalnızca ağınıza güvenliğinize, sistem altyapınıza bakmak yeterli mi?